Nodarbības un kursi

Pētniecības metožu izmantošana dizaina apguvēNo Piektdiena, 30. Oktobris 2020 -  10:00
Uz Pirmdiena, 2. Novembris 2020 - 12:00

Aicinām skolotājus attālināti piedalīties profesionālās pilnveides seminārā ”Pētniecības metožu izmantošana dizaina apguvē". 

Pētnieciskā un radošā darbība mācībās ir nozīmīgs veids kā paplašināt savu pieredzi gan skolotājam, gan skolēnam. Jaunais vienmēr ir aizraujošs, patiess, taču arī - neparedzams. Pārsteiguma klātbūtne mācoties ir izzinošs process skolēnam un īpašs izaicinājums skolotājam. Vai un kā iespējams plānot mācību stundu, ietverot daudzveidīgus skolēna risinājumus? Kā to var nodrošināt un vērtēt? Mākslas izglītības centra TRĪS KRĀSAS praksē balstīta atbilde ir - jā, ja izvēlamies ko, kā un kāpēc pētīt.

Programmas mērķis ir iepazīt dažādas metodes, kas balstīta pētniecībā, lai gūtu ierosmi darbā ar skolēniem mācību procesā.

Kursu dalībnieki iepazīs dizaina piemērus, kuri tapuši, izmantojot pētniecību, kā arī  vairākus atšķirīgus virzienus interesantu pētniecisku mācību uzdevumu izveidošanai. Kursa dalībnieki  izvērtēs iespējas kā pielietot pētniecību  dizaina mācīšanā un mācību uzdevumos skolā, diskutēs par iespējām kā izmantot iegūto pieredzi mācību satura pilnveidē.

Semināra saturs būs noderīgs gan mākslas, gan mājturības un tehnoloģiju skolotājiem. Semināru vadīs Ilze Kupča un Ilze Vītola. 

Dalības maksa 6 akadēmisko stundu tiešsaistes seminārā ir 20 eiro. Seminārs tiks organizēts 2 dienās, starplaikā dalībniekiem būs jāveic patstāvīgs darbs. Uzdevumu dalībnieki saņems semināra 1. daļas laikā. Semināra pirmā daļa plānota 30. oktobrī plkst. 10.00-12.00, otrā daļa 2. novembrī plkst. 10.00-12.00. Pēc semināra dalībnieki e-pastā saņems nodarbību materiālus un apliecības pdf formātā.

Lai piedalītos seminārā, pēc pieteikšanās un saņemtā rēķina apmaksas nepieciešams lejupielādēt lietotni Zoom (https://zoom.us/download) un pēc tam reģistrēt savu profilu. Iesakām to izdarīt savlaicīgi - vismaz stundu pirms semināra sākuma. Pēc rēķina apmaksas katram dalībniekam uz e-pastu, kas būs norādīts pieteikumā,  nosūtīsim personalizētu saiti. Izmantojot šo saiti, varēsiet pievienoties semināram programmā Zoom. Rekomendējam seminārā piedalīties, izmantojot datoru, nevis telefonu; tāpat arī pirms tam pārbaudīt, vai ir stabils internets, vai strādā kamera un mikrofons, lai semināra laikā mēs varētu bez problēmām sazināties.