Nodarbības un kursi

Talanta potenciāls mākslā - kā to pamanīt un izkopt?No Ceturtdiena, 4. Jūnijs 2020 -  10:00
Uz Piektdiena, 5. Jūnijs 2020 - 12:00
Cena (EURO) 30 eiro

Aicinām skolotājus attālināti piedalīties profesionālās pilnveides tiešsaistes seminārā ”Talanta potenciāls mākslā - kā to pamanīt un izkopt?". Seminārs domāts mākslas, dizaina un tehnoloģiju un arī citu mācību priekšmetu, kā arī pirmsskolas un interešu izglītības pedagogiem. Aicinām arī tēmā ieinteresētus bērnu vecākus.

Mākslas izglītības centra TRĪS KRĀSAS viens no uzdevumiem ir ieguldīt mērķtiecīgu darbu bērnu ar talanta potenciālu identificēšanā un viņu talantu izkopšanā. Strādājot šajā jomā jau sesto gadu, esam apkopojušas novērojumus un atziņas darbā ar dažādu vecumu audzēkņiem (5 līdz 15 g.), ko seminārā analizēsim, papildinot ar mūsdienīgām teorētiskām atziņām un ārzemju pieredzēm šajā jomā. 

Kas veido bērna kreativitātes potenciālu? Kā praktiski nodrošināt tā attīstībai labvēlīgu vidi? Kāpēc mākslas nodarbībās TRĪS KRĀSĀS idejas domā bērni, nevis skolotājas? Kādi ir bērna kreativitātes identificēšanas indikatori? Kā runāt ar bērnu par viņa darbiem, kas ne vienmēr ir saprotami? Diskutēsim par to, kā “nepazaudēt” bērnus ar talanta potenciālu mākslā vai dizainā. Semināru vadīs Ilze Kupča un Ilze Vītola. Dalības maksa 6 akadēmisko stundu tiešsaistes seminārā 20 eiro. Seminārs tiks organizēts 2 dienās ar nelielu patstāvīgu darbu. Semināra pirmā daļa plānota 4. jūnijā plkst. 10.00-12.00, otrā daļa 5. jūnijā plkst. 10.00-12.00. Pēc semināra dalībnieki e-pastā saņems nodarbību materiālus un e-apliecības.

Lai piedalītos seminārā, pēc pieteikšanās un saņemtā rēķina apmaksas nepieciešams lejupielādēt aplikāciju Zoom (https://zoom.us/download) un pēc tam reģistrēt savu profilu. Iesakām to izdarīt savlaicīgi - vismaz pusstundu pirms semināra sākuma. Pēc rēķina apmaksas katram dalībniekam uz e-pastu, kas būs norādīts pieteikumā,  nosūtīsim personalizētu saiti. Izmantojot šo saiti, varēsiet pievienoties semināram programmā Zoom. Rekomendējam seminārā piedalīties, izmantojot datoru, nevis telefonu; tāpat arī pirms tam pārbaudīt, vai strādā kamera (vēlams) un mikrofons, lai semināra laikā mēs varētu bez problēmām sazināties.

Neskaidrību gadījumā lūdzam zvanīt Ilzei Vītolai - 29495195.

PIETEIKTIES