Nodarbības un kursi

Kā pētīt vidi kopā ar skolēniemTrešdiena, 29. Novembris 2023, 11:00 - 13:30
Cena (EURO) bezmaksas

Aicinām skolotājus, kurus interesē vides dizains, uz semināru 29. novembrī 11:00 – 13:30 Mākslas izglītības centrā TRĪS KRĀSAS Miera ielā 15/1, Rīgā.

Semināra dalībnieki iepazīs pieejas un Mākslas izglītības centra TRĪS KRĀSU pieredzi, kā pētīt vidi kopā ar skolēniem, izmantojot dizaina metodes. Pētniecības uzdevumi palīdz skolēnam gūt pieredzi domāt kā dizaineram - izkopt atbildīgu attieksmi pret vidi, gūt empātisku pieredzi un mācīties paņēmienus vides dizaina risinājumu izstrādei.

Seminārā skolotāji iepazīsies ar konkursa skolēniem DIZAINA DARBI nolikumu, aicinot skolotājus iesaistīt skolēnus vides dizaina projekta izstrādē 2024. gada pavasarī. 

Semināra otrajā daļā arhitektūras biroja MADE arhitekti Linda Krūmiņa un Miķelis Putrāms iepazīstinās skolotājus ar vides dizaina projektu Dailes teātra priekšlaukumu, kas tikko saņēmis Latvijas Arhitektūras gada balvu. Viņi stāstīs par projekta konceptu, un semināra dalībniekiem kopā ar arhitektiem būs iespēja doties nelielā ekskursijā, apskatot gan pašu laukumu, gan projekta maketus Miera ielā esošajā MADE birojā. 

Semināra dalībnieki saņems pedagogu profesionālās pilnveides apliecību.  

Semināru līdzfinansē Valsts kultūrkapitāla fonds.

pieteikšanās slēgta