Nodarbības un kursi

Laikmetīgā māksla un tās mācīšanas metodikaNo Otrdiena, 23. Augusts 2022 -  09:00
Uz Ceturtdiena, 25. Augusts 2022 - 12:00
Cena (EURO) 80 eiro

Aicinām vizuālās mākslas skolotājus attālināti piedalīties profesionālās pilnveides seminārā “Laikmetīgā māksla un tās mācīšanas metodika". 

Kursa mērķis ir aktualizēt pedagogu zināšanas par laikmetīgās mākslas aktualitātēm, iepazīstot laikmetīgajā mākslā aktīvi strādājošu mākslinieku darbus un to “tulkošanu” atbilstošos mācību uzdevumos. Laikmetīgo mākslu mācību procesā skolā nav vienkārši integrēt - tā ir grūti vai pat neiespējami reproducējama, nereti nav saprotama, nepārzinot kontekstu, vai arī mērķēta uz ļoti specifisku jautājumu risināšanu. Laikmetīgās mākslas darbi var nebūt izteikti vizuāli vai būt tehniski ļoti vienkārši būvēti, tāpēc rodas jautājums - ko ar tiem darīt vizuālās mākslas stundās un lielākos projektos? Viens ir skaidrs - modernisma paradigma, kur mākslas darbs tika izmantots kā paraugs savam darbam, te īsti nederēs.

Semināra vadītājas Ilze Kupča un Ilze Vītola jau daudzus gadus konsekventi seko aktualitātēm laikmetīgajā mākslā un eksperimentē ar laikmetīgajā mākslā sakņotiem mācību uzdevumiem vadot interešu izglītības nodarbības 5-15 gadus veciem bērniem un pusaudžiem Mākslas izglītības centrā TRĪS KRĀSAS, kā arī veidojot metodiskus materiālus mākslas skolotājiem un mākslas studentiem.

Kursa dalībnieki iepazīsies ar īpaši izvēlētiem mākslas piemēriem, kā arī ar semināra vadītāju idejām un pieredzi, kā mākslas piemērus sasaistīt ar mācību uzdevumiem atšķirīgu vecumu bērniem un jauniešiem. Semināra vadītājas uzskata, ka skolotājam ir svarīgi ne tikai pielietot gatavas uzdevumu formulas, bet arī trenēties, kā sastopoties ar iepriekš nepazīstamu mākslas darbu, pārvērst to jēgpilnā uzdevumā, ieklausoties bērnu domās. Katram dalībniekam būs iespēja diskutēt ar kolēģiem, dalīties idejās un kopīgi meklēt atbildes uz problēmjautājumiem, un nav nozīmes, kāda profila izglītības iestādē strādā katrs pedagogs, jo laikmetīgā māksla ir vizuālās mākslas šodiena, ar ko būtu jāiepazīstina katrs Latvijas skolēns.

Dalības maksa 12 akadēmisko stundu tiešsaistes seminārā ir 80 eiro. Seminārs tiks organizēts divās dienās, starplaikā piedāvājot materiālu patstāvīgai izpētei. 23. augustā sākums plkst. 9.00, noslēgums plkst. 13.00; 24. augustā darbs patstāvīgi (jebkurā laikā); 25. augustā sākums plkst. 9.00, noslēgums plkst. 12.00. Pēc semināra dalībnieki e-pastā saņems nodarbību materiālus un apliecības pdf formātā. Seminārs netiks ierakstīts.

Pēc rēķina apmaksas katram dalībniekam uz e-pastu, kas būs norādīts pieteikumā,  nosūtīsim personalizētu saiti. Izmantojot šo saiti, varēsiet pievienoties semināram vietnē Zoom. Rekomendējam seminārā piedalīties, izmantojot datoru, nevis telefonu; tāpat arī pirms tam pārbaudīt, vai ir stabils internets, vai strādā kamera un mikrofons, lai semināra laikā mēs varētu cits citu redzēt un dzirdēt.

Programmas saskaņojuma nr. RIIMC-22-134. 

Neskaidrību gadījumā rakstiet: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

PIETEIKTIES