Nodarbības un kursi

Jūgendstila interjera dekoratīvie elementiPiektdiena, 13. Novembris 2015, 10:00 - 15:00
2015. gada 13. novembrī 10:00 - 15:00. Praktisks seminārs mākslas pedagogiem un citiem interesentiem.

Lai gan jūgendstils saistās ar laika periodu no 19.gs beigām līdz 20. gs. sākumam, tas joprojām ir aktuāls - šai laikā tika izstrādātas mākslas sintēzes idejas ar stilam raksturīgu estētiku un dekorativitāti. Sabiedrība arvien vairāk sāk novērtēt aizgājušā laika vērtības un labprāt tās kombinē ar mūsdienu sasniegumiem. 

Nodarbībā tiks skaidrota jūgendstila estētika kopumā, bet tuvāk apskatīti tieši interjera risinājumi jūgendstila laika mājoklī- gan dekoratīvie risinājumi, gan to tehniskais izpildījums. Praktiski tiks apgūta viena no sienu dekoratīvās apdares tehnikām- šablonēšana, ievērojot tradicionālos māldermeisteru paņēmienus.Nodarbībā tiks izveidots sienas frīzes paraugs, izmantojot jūgendstilam raksturīgos ornamentus un krāsu paleti. 

Nodarbības mērķis ir veidot priekštatu par vēsturisku interjera iekārtojumu, tā augstvērtīgo estētiku un iespējām ko līdzīgu izveidot mūsdienu interjerā.

Pasniedzēja Ieva Kampe.

Ieva par sevi: "Studēju akadēmijā, maģistra studijas glezniecībā, bet bakalaura līmenī apguvu restaurāciju (kas ir devis ļoti labu tehnisko un materiālu zināšanas bāzi). Šobrīd, paralēli studijām, esmu arī mākslas vēstures skolotāja Valkas mākslas skolā. Glezniecībā, ko šobrīd studēju, mani ļoti aizrauj ainava, tāpēc arī jūgendstils, kas ir dabas motīvu caurstrāvots, šķiet idejiski ļoti tuvs."

Dalības maksa seminārā 40 eiro.

Atrašanās vieta Miera ielā 33, Rīgā