Nodarbības un kursi

Momentuzņēmuma reducēšana. Chantal JOFFE Photo-PAINTCeturtdiena, 5. Maijs 2016, 17:00 - 20:00
5. maijā (ceturtdien) 17.00 - 20.00
Nodarbību vadīs Envija Medne

Nodarbība jauniešiem un pieaugušajiem ar interesi pret laikmetīgo glezniecību, patiku pret atbrīvotu, tīši primitīvu glezniecības stilu. Līdzi jāņem savas mīļākās fotogrāfijas, kurās fiksēti cilvēki. Aicinām ņemt attēlus no analogo fotogrāfiju laika.

Nodarbības laikā mācīsimies, kā glezniecībā panākt iespaidu par realitāti; pasniedzēja katram palīdzēs atrast piegājienu, kā ar samērā vienkāršiem līdzekļiem radīt iespaidīgas noskaņu gleznas.

Uzdevums būs radīt neliela izmēra kompozīcijas, iespaidojoties no savām personīgajām fotogrāfijām; atmetot lieko un pakļaujot fotogrāfisko realitāti mākslinieciskajām vajadzībām. Par paraugu ņemsim angļu mūsdienu gleznotājas Šanteles Džofī (Chantal Joffe) darbus, viņas paņēmienu attīstīt ekspresīvu piegājienu primitīvisma glezniecībā. Figūras un telpas attēlošana notiek to pārveidojot un novienkāršojot - reducējot detaļas un kāpinot krāsas. Gleznojot jāatrod un uzsvērti jāattēlo būtiskais un jāatmest liekais.

Envija Medne studē glezniecību Latvijas Mākslas akadēmijā. Lai gan divriteni no jauna izgudrot, šķiet, nav iespējams, tomēr viņa gribētu izdomāt veidu, kā padarīt glezniecības studēšanas procesu radošāku un aizraujošāku. Viņasprāt, metode, kā to panākt, ir paralēli akadēmiskajai glezniecībai mācīties arī moderno un laikmetīgo mākslu, studēt atzītus mūsdienu meistarus.

”Starp reālismu un abstrakcionismu – bezpriekšmetību – pastāv plaša pelēkā zona, pa kuru, ceļu meklēdami, maldās tie, kuriem īsti nepatīk ne viens, ne otrs.” (Raimonds Staprāns)

Piedalīšanās ir bez maksas. Nodarbības norisi atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonda programma "Nāc un dari! Tu vari!".

Atrašanās vieta Mākslas izglītības centrā TRĪS KRĀSAS, Miera ielā 33, Rīgā