Nodarbības un kursi

Formu konstruēšanas pamatiTrešdiena, 2. Decembris 2015, 10:00 - 15:00
Praktisks seminārs mākslas pedagogiem un citiem interesentiem.

2. decembrī (trešdien) 10.00 - 15.00 (6 akadēmiskās stundas)
Nodarbību vadīs dizainere Agrita Krieviņa

Seminārā tiks apgūtas prasmes, kā izdomāt un uzkonstruēt dažāda rakstura 3-dimensionālu objektu izklājumus jeb piegrieztnes. Nodarbības gaitā tiks aplūkoti vairāki atšķirīgi papīra un kartona apjomu izgatavošanas veidi, kā arī daži no tiem tiks izgatavoti praktiski.

Ieguvumi: telpiskās domāšanas attīstīšana, iemaņas darbā ar dažādiem papīriem un līmēm, izpratne par papīra īpašībām – svaru, šķiedras virzienu, virsmas faktūru. Kārba ir telpiskas papīra konstrukcijas uzskatāms modelis, vienlaikus tam ir arī praktisks pielietojums gan kā interjera elementam, gan dažādu lietu sakārtošanai, uzglabāšanai, dāvināšanai un tirgošanai. Īpašs izaicinājums un, vienlaikus, prieks par rezultātu, ir izgatavot brīvas organiskas formas (piemēram, zvirbuļa) piegrieztni. Domājam, ka tieši decembra sākumā apgūt šo tēmu ir īpaši aktuāli.

Agrita Krieviņa ir Latvijas Amatniecības kameras ādas apstrādes amata meistare, dizainere, lektore RTU, vadījusi kārbu un iepakojumu izveidi "Ballera Kancelejā", strādā pie telpisku apjomu izklājumiem.

Šī A līmeņa pedagogu profesionālās pilnveides programma 28.01.2015. saskaņota ar Rīgas izglītības un informācijas metodisko centru. Saskaņojuma nr. RIIMC-15-005.


Atrašanās vieta TRĪS KRĀSĀS - Miera ielā 33, Rīgā