Nodarbības un kursi

Stāstniecība - izpausme, saziņa un metodeCeturtdiena, 25. Janvāris 2018, 10:00 - 15:00
Tālākizglītības seminārs (6 akadēmiskās stundas) skolotājiem, māksliniekiem un citiem interesentiem ceturtdien, 25. janvārī plkst. 10.00 - 15.00.

“Stāstniecība - izpausme, saziņa un metode. Stāsti bez ekrāniem un projektoriem”

Ikviens ikdienā veidojam un stāstam stāstus – par sevi, par saviem mērķiem, vajadzībām un uzdevumiem. Skolotāji diendienā meklē un atrod veidu, kā skaidrot, palīdzēt saprast, izzināt parādības un notikumus.

Iespējams, ka dažkārt pietrūkst laika un ideju kā aizraujoši, iesaistoši un profesionāli skaidrot, vēstīt un aizraut ar savu stāstu – stundā, prezentācijā, skolēnu darbu izstādes plakātā vai paša profesionālajām vajadzībām.

Seminārā dalībnieki ar praktisku metožu palīdzību mācīsies veidot stāstus, eksperimentējot un meklējot trāpīgas metaforas.
Semināra gaitā dalībnieki uzzinās, kas vieno un kāda ir atšķirība starp rakstāmu, rādāmu un stāstāmiem stāstiem un – galu galā – kā “to visu” pastāstīt dažādās auditorijās un veidos.

Darbnīcu vadīs Liene Kupča, mārketinga komunikācijas eksperte. “Mani aizrauj ne vien nemitīga mācīšanās un zināšanu, prasmju slīpēšana, bet arī ideja, ka skolās jāstrādā iedvesmotiem un pārliecinātiem skolotājiem, kuri gudri un atjautīgi spēj atrast lieliskus un aizraujošus veidus savas stāsta – priekšmeta, vielas, jomas, tēmas apguvei. 

Šī A līmeņa pedagogu profesionālās pilnveides programma, kas 2017. gada 27. decembrī saskaņota ar Rīgas izglītības un informācijas metodisko centru. Saskaņojuma nr. RIIMC-17-308.Atrašanās vieta Mākslas izglītības centrā TRĪS KRĀSAS, Miera ielā 15/1, Rīgā