Nodarbības un kursi

Mācīšanās un uzvedības grūtības, īpašie talantiPirmdiena, 8. Oktobris 2018, 10:00 - 15:15

Mācīšanās un uzvedības grūtības, īpašie talanti – kā izprast un atbalstīt skolēnus.

Tālākizglītības seminārs (6 akadēmiskās stundas) pedagogiem pirmdien, 8. oktobrī plkst. 10.00-15.15.

Ikviens skolotājs ir sastapies ar situāciju, kad mācību procesā jāmeklē atšķirīga pieeja bērniem, kas ir citādi vai neiekļaujas “rāmjos”. Tie ir bērni, kuriem ir mācīšanās un uzvedības grūtības, iespējams - īpaši talanti, varbūt piemīt gan viens, gan otrs. Kā skolotājam rīkoties, saprast ko darīt, kā palīdzēt bērnam?

Semināra mērķis ir vairot izpratni par bērniem ar īpašām vajadzībām. Skolotāji detalizēti iepazīs būtiskākās iezīmes, kas raksturo bērnus ar mācīšanās grūtībām, kā arī iepazīsies ar to, kā mākslas nodarbības var palīdzēt viņu dzīves kvalitātes uzlabošanā. Seminārā tiks apskatītas arī talantīgu bērnu iezīmes un TRĪS KRĀSU pieredze, kā pamanīt īpaši talantīgus bērnus, kas neiekļaujas “rāmjos” un kā izprast viņu atšķirīgās mācīšanās vajadzības.

Seminārā kopīgi meklēsim atbildes uz jautājumiem: kā vadīt mācību procesu, lai palīdzētu bērniem ar īpašām vajadzībām un attīstītu katra bērna talantus? 

Seminārā ar savu pieredzi dalīsies Dace Visnola, sertificēta mākslas terapeite, kurai ir pieredze darbā ar bērniem Bērnu un jauniešu ar invaliditāti biedrībā “Cerību spārni”, Ilze Kupča un Ilze Vītola, kuras Mākslas izglītības centrā TRĪS KRĀSAS jau piekto gadu vada interešu izglītības nodarbības mākslā uz dizainā 5-15 gadus veciem bērniem. 

Šī A līmeņa pedagogu profesionālās pilnveides programma, kas saskaņota ar Rīgas izglītības un informācijas metodisko centru.

Semināra līdzfinansētājs - Erasmus+ programmas projekts “Art Equal”, kurā Mākslas izglītības centrs TRĪS KRĀSAS ir partneris.

Atrašanās vieta Mākslas izglītības centrs TRĪS KRĀSAS, Miera iela 15/1, Rīga