Nodarbības un kursi

Mūsdienīgs zīmējums - saturs un tehnisko risinājumu iespējasCeturtdiena, 23. Februāris 2017, 10:00 - 15:00
Tālākizglītības kursi mākslas skolotājiem, māksliniekiem un citiem interesentiem.

23. februārī (ceturtdien) 10:00 - 15:00 (6 akadēmiskās stundas) - semināra pirmā daļā notiks TRĪS KRĀSĀS Miera ielā 33, bet otrā daļā dalībnieki kopā ar pasniedzēju Kristīni Grauduli-Putnieci dosies uz viņas personālizstādi “Zīmēšanas maratons – 366 dienas” Kalnciema kvartāla galerijā. Būs nepieciešama sabiedriskā transporta biļete!

Zīmēšana kā pamatvērtība nostiprinās mūsdienu mākslas pasaulē. Vērojams dalībnieku pieaugums zīmēšanas biennālēs un popularitāte rezidencēm Eiropā, kur tiek piedāvāts izpausties tieši šajā jomā. Nenoliedzami, arvien vairāk cilvēki novērtē zīmēšanas procesu, kur var izmantot visdažādākos instrumentus un izpausmes formas.

Nodarbībā tiks aplūkoti un apspriesti mūsdienīgi zīmējumi, apskatot gan klasiski izpildītus darbus, gan zīmējumus, kas atrodas uz robežas ar citiem mākslas veidiem. Lai skaidrāk izprastu zīmējumu stilistikas dažādību iespējas, tiks rādīti izmeklēti gan Latvijas, gan ārzemju mākslinieku darbu piemēri. Seminārā tiks kopīgi apskatīti un izvērtēti starptautisku zīmēšanas konkursu un biennāļu atzītākie darbi.

Semināra mērķis ir veicināt paplašinātāku izpratni par mūsdienīgu zīmējumu un par tā dažādām izpausmes formām. Nodarbības laikā būs iespēja gūt praktiskas iemaņas zīmējot ar mīkstajiem materiāliem uz audekla, iepazīstot tā īpašības un tehnisko risinājumu iespējas. Šis seminārs ir satura ziņā saderīgs ar tēmu "Izpratne par mūsdienīgu reālistisku zīmējumu", tāpēc tā dalībnieki tiek īpaši aicināti pilnveidot jau apgūtās prasmes.

Nodarbību vadīs māksliniece Kristīne Graudule-Putniece. Kristīnes darbus un radošos eksperimentus var apskatīt: http://kristinegraudule.wordpress.lv/ 2012. gadā viņas sasniegumi zīmēšanā novērtēti, piešķirot Borisa Bērziņa stipendiju. Šobrīd Kristīne vada studiju "Grafita" Jelgavā un stādā Jelgavas Mākslas skolā.

Šī A līmeņa pedagogu profesionālās pilnveides programma 25.02.2015. saskaņota ar Rīgas izglītības un informācijas metodisko centru. Saskaņojuma nr. RIIMC-15-046.

Dalības maksa 40 eiro.Atrašanās vieta mākslas izglītības centrā TRĪS KRĀSAS, Miera ielā 33, Rīgā