Nodarbības un kursi

Pētniecības metodes dizainā un to pielietojums mācību procesāTrešdiena, 25. Oktobris 2017, 09:00 - 18:30
2017. gada 25. oktobrī (trešdien) praktisks seminārs mākslas pedagogiem un citiem interesentiem. Izbraukšana no Rīgas (pietura aiz veikala Origo) pl. 9.00. Atgriešanās Rīgā apmēram 18.30.

Seminārs notiks Jaunpiebalgas novada “Dzirkstiņos” - dizaineres Ineses Liepiņas adīšanas darbnīcā.

Nodarbības mērķis ir pārliecināties par dabas pētīšanas nozīmi un iespējām dizaina risinājumos. Ineses Liepiņas pielietotā metode pamato dizainera dzīves laukos - dabas vidū - lielās priekšrocības, radot un pārsteidzot ar saviem unikālajiem adījumiem pircējus visā pasaulē. 

Inese Liepiņa par to, ko semināra dalībnieki varēs gūt nodarbībā: “Mācīsimies redzēt, skatīties, iedziļināties. Dabā ir tik daudz krāsu, bet reti sanāk laiks apstāties, paskatīties un saredzēt visu.”

Dizainere raibumu un daudzkrāsainību, ko saredz dabā, mācās atdarināt ar dzijām un adīšanu. Pētniecības process Inesi interesējis vienmēr. Viņas paņēmiens, ko izmanto rokdarbos, ir -  salikt daudz diegus un adīt ar 4-20 krāsām, lai veidotu vibrējošas krāsu pārejas, salīdzinot to ar puantīlismu “gleznojot” ar krāsainiem diegiem.

Nodarbībā tiks skaidrotas dabas krāsu salikumu pētniecības priekšrocības, ilustrējot to ar adījumu paraugiem. Semināra dalībnieki tuvāk varēs iepazīties ar adījumu tehnisko izpildījumu, kā arī dizaineres pieeju  darbā ar tekstu, aprakstot izvēlēto krāsu toņu izvēli konkrētā rokdarbā. Praktiski tiks apgūta augu krāsu pētniecība, pēc izvēles - adot vai tamborējot. Nodarbībā tiks izveidots neliels paraudziņš.

Inese: ”Dabas krāsu salikumus var arī pielietot interjeros, modes dizainā, dekorējot torti, uzklājot galdu svētku mielastam. Jāprot apzināti redzēt, to kas ir ap mums mežos, pļavās, debesīs, ūdeņos jebkurā gadalaikā, ieskatīties niansēs un nebaidīties no neierastām krāsu attiecībām.”

Ineses darbnīca un dzīvesveids ir patiesi iedvesmojoša pieredze, ko novēlam iepazīt ikvienam, kurš šaubās par savām iespējām vai vaino apstākļus, kas kavē radošu darbu.

Šī A līmeņa 6 stundu pedagogu profesionālās pilnveides programma 2017. gada 30. augustā ir saskaņota ar Rīgas izglītības un informācijas metodisko centru, saskaņojuma nr. RIIMC-17-215.

Dalības maksa ir 50 eiro. Gadījumā, ja nevēlaties izmantot organizēto autobusu no Rīgas un atpakaļ un braukt uz “Dzirkstiņiem” savā transportā, dalības maksa 44 eiro (tādā gadījumā, lūdzu, savlaicīgi informējiet mūs par to e-pastā). Katram līdzi jāņem adāmadatas vai tamboradata. Jāprot vismaz minimāli adīt vai tamborēt. Obligāti vajadzīgi gumijas zābaki un piemērotas drēbes staigāšanai pa āru, kā arī cienasts kopīgai maltītei Ineses Liepiņas mājās.